Vi gjorde det

VIKTKAMPEN – EN TÄVLING DÄR ALLA ÄR VINNARE

Viktkampen är ett koncept som har skapats-  och genomförts av i.Form i Västerhaninge. Det går ut på att 10 personer med hjälp av Prenet och en personlig tränare (PT) tävlar om vem som kan gå ner mest på 12 veckor.  Varje deltagare får personlig coachning och ett eget individuellt utformat måltidsprogram utifrån de BIA-mätningar som görs under perioden. Träningen görs både i grupp och på egen hand där den personliga tränaren hela tiden finns att tillgå om man behöver stöd och hjälp. Konceptet har varit enormt framgångsrikt och mycket beror på kombinationen av den personliga tränaren och Prenets unika BIA-mätningar. Mätningarna gör det möjligt att kontrollera att deltagarna tappar fett men inte muskler, vilket gör att viktminskningen består även efter de 12 veckorna.
 


Ett ljus i tunneln

För ett par år sedan fick livskamraten en demensdiagnos. Livet vändes upp och ner och livet blev väldigt mörkt.
Den första januari 2015 steg jag på vågen och den visade tresiffrigt. Jag insåg att jag höll på att slänga bort mitt liv. Jag hade sett information om Viktkampen och tänkte hoppa på den men influensan kom emellan. Tur så fick jag en ny chans i mars.
Jag träffade Anne Hammare - en varm empatisk, positiv och glädjefylld person. Vi pratade och bestämde hur jag skulle lägga upp programmet. Jag valde en långsammare viktminskning. Så det blev Prenet Bas till frukost. Övrigt som vanligt men naturligtvis med vissa restriktioner. Rena fettmängden i kroppen var nog den svåraste siffran att höra. 14 kg rent fett - tänk 28 smörpaket hade jag ätit till mig.
Jag träffade också Robin - en kille med studs i benen, glad, positiv och engagerad. Han var vår lilla grupps PT. Nu fick vi lära oss hur vi skulle träna för att få resultat. Det var naveln in mot ryggraden, axlar ner, ryggen rak och andningen och åter andningen.
Efter 3 månaders matkoll, Prenet, svett och slit blev resultatet -8,5 kg på vågen och -5,5 kg rent fett hade försvunnit. Syreupptagningen hade ökat och muskler hade jag också. Detta resultat är jag väldigt stolt över och mycket nöjd med.
Sen fick jag också något annat som är svårt att förklara. Anne gav mig något i våra möten som fick mig att ta tillbaka min framtidstro som jag tappat bort.
Ingenting är omöjligt som Gunde Svan sa en gång.
Nu utmanar jag mig själv till höstens Viktkamp. Målet är -8 kg och -5 kg fett.

Ingegerd Thunström VT 2015


Linda Dahl

Min historia - Våren 2015

En tid efter att jag fött mitt tredje barn så beslöt jag mig för att säga upp mitt gymkort(Iform Vh). Jag tyckte att tiden inte räckte till för mig att träna med ett fullspäckat schema hemma. Jag trodde att mina promenader som föräldraledig skulle räcka som motion, men ganska snart började kilona att sätta sig och månaderna bara gick. Blev både trött och orkeslös av att inte träna och äta fel mat.

Läs mer om Lindas viktminskningen och framgång

Se hennes resulta av BIA-mätningen


Följ Sandra Lagerkvist på hennes resa:

För några månader sedan bestämde jag mig för att förändra min livsstil och tack vare hjälp och stöd från Anne Hammare, Prenets program och i.form Skogås har jag lyckats!

Jag har lärt mig så mycket om kroppen och mig själv som har gett mig ett helt nytt tänk gällande kost och träning.

Tidigare har jag alltid hatat att träna och tyckt att det har varit jobbigt och tråkigt men BIA-mätningarna har gett mig en rejäl motivationsboost så nu kan jag faktiskt tycka att det är både roligt och skönt att träna och röra på mig – vilken skillnad!

Sandra Lagerkvist


Jesper Stenlund

Efter 12 veckors deltagande i viktkampen togJesper Stenlund tog hem första priser
-21 kilo, -6,1% fett minskning. Se Jespers viktdiagram
Robert Hakeros var hack i häl (2:a) och Helene Öhrström (3:e)

Hela gruppen var från början 11 stycken men tre stycken besluta att inte fortsätta.
Åtta stycken som tillsammans har kämpat under 12 veckor.
Tillsammans har gruppen gått ner i vikt 89 kg.
Nu fortsätter deras resa och givetvis ska vi inte tappa kontakten.
Fysisk aktivitet har alla märkt är en viktig del och inom kort när alla gjort sina fystester kommer ni även att få ta del av dessa fantastiska resultat. Ökad styrka, bättre kondition och hälsa!


Annika Liikamaa, vinnare våren 2013

I början var jag skeptisk till Prenet. Men på första mötet bestämde jag mig ändå för att ge det en chans. Men Prenet Go visade sig smaka gott och då tänkte jag att det här kommer nog att funka. Prenet Bas smakade dessutom ännu bättre och när kilona försvann insåg jag att det verkligen fungerade. Prenets produkter i samband med daglig motion är det bästa viktminskningsprogram som jag testat. Tillsammans med Viktkampen blev det ett vinnande koncept som gjorde att jag fixade att gå ner så mycket som jag gjorde. Kombinationen av träningscoachning, hälsocoachning och att inte vara ensam i kampen mot fettet var avgörande för mig . Och det bästa är att viktminskningen håller i sig även efter programmet. Det handlar inte bara om att gå ner i vikt utan att förändra sin vardag. Där fungerar Prenets produkter som ett otroligt bra stöd på vägen.
BIA-mätningar/resultat


Camilla

Brev från Camilla Karlsson.

Jag har tränat på Iform i många år och har haft problem med vikten, för 20
år sedan gick jag ner 17 kg med viktväktarna men blev gravid och gick sakta men
säkert upp mina kilon igen.

Läs mer om vad Camilla skrev


Beatrice

Detta är Beatrice Brorsson, hon går på Prenets viktminskningsprogram på Iform.
Hennes resa började i april 2012 och i augusti, fyra månader senare, har hon nått sitt mål. Beatrice går på Prenets grupprogram och har sedan starten följt sitt rekommenderade näringsintag per dag, samtidigt som hon tränat på Iform.

Hon har gått ner häpnandsväckande 20 kg!! Bra gjort Beatrice


Caroline

När jag stod med PRE-net lappen i handen för första gången så var jag en olycklig 21-årig tjej som vägde 89,5 kg. Jag hade nog testat de allra flesta dieter tidigare men inte en enda utav dem hade jag lyckats hålla. Så när jag kontaktade dig så var det givetvis med väldigt stort tvivel på mig själv om jag verkligen skulle lyckas eller om detta skulle vara ännu ett misslyckande att lägga på högen.

 

Läs mer om vad Caroline skrev


Christina

Brev från Christina Lantz Jag besökte Iform första gången i maj 2011. Efter att under en längre tid haft ont i en arm fick jag rådet av en naprapat att börja träna och jag tänkte att ”nu måste jag”. Sara (medlemsrådgivare) informerade mig då om att det på Fokus också fanns en ”hälsoinspiratör”, Anne Hammare, som kunde hjälpa till med viktnedgång.

Läs vidare i Christinas brev

Se diagrammet från PreeNet mätningen


Sandra

Mitt Nya Liv
Nästan hela mitt vuxna liv har jag varit överviktig, men insåg efter min graviditet 2009 att det inte var hållbart längre.
När bekanta runt om mig började prata om att de skulle operera sig som sista utväg pga deras övervikt i höstas, så kändes det som om någon slog ett slagträ i huvudet på mig. 2012 skulle bli det år som mitt nya liv startade!
I slutet av januari så kom jag i kontakt med Sara på Iform och fick jag ett erbjudande att träna gratis i 3 veckor.

Läs mer i Sandras brev


Ingrid

Den 26 okt
Det börjad en dag i maj, var på Iform och gjorde en test som visade att jag var en överviktig, muskulös tant på 70 år.
Då bestämde jag mig för att gå ner i vikt med Prenet programmet. Jag valde att äta en
måltidsersättning på morgonen och till lunch . Till middag åt jag en välbalanserad måltid som jag fick veta hur mycket av varje den skulle innehålla. Hur skulle detta gå, tänkte jag?
Men produkterna var goda och gav en ordentlig mättnadskänsla, var aldrig hungrig och godis suget försvann. Vilket även kilona gjorde, på ca 12 veckor var 12 kg borta. Det jobbigaste var att dricka 2 l vatten per dag.
Det som även sporrade mig var mätningarna av kroppsammansättningen av fett, vätska och muskelmassa och hur den förändrades. Men det viktigaste var ändå den personliga rådgivning som Anne Hammare gav med sin glädje, positiva utstrålning och kunskap.
Motion och träning är viktig för fettförbränningen, men under sommaren har det mest varit trädgårrdsarbete och promenader. Nu när hösten är här blir det mer träning på Iform och fortsatta kontakter med Anne för att komma i mål; ändrade matvanor, lagom träningsnivå och bevara min målvikt. \\\ Ingrid

Se Anne Hammares redovisning av Ingrid