Tips

Övrigt

Kläder efter väder!

Här kommer lite tips på vad du ska tänka på när du ger dig ut på en utomhusrunda när det är lite småkyligt ute.

Huvudet
Under vintern så måste man ha en mössa eller åtminstone ett pannband när man är ute och springer. Ungefär 90 % av kroppsvärmen förloras via huvudet. Lägg ner lite extra tid på att hitta den perfekta mössan, den måste sitta bra, inte klia och gärna vara i ett vindtätt material.

Händerna
Det är viktigt att du har någonting på händerna när du ger dig ut men du behöver inte mycket mer än ett par fingervantar. Trär du på dig ett par stora skidhandskar eller liknande så blir det lätt att de åker av och på under hela löpturen då händerna blir varma och fuktiga.

Kroppen
Närmast intill kroppen är det viktigt att du har en tajt tröja som absorberar fukt. Ett svettreducerande material som polyester fungerar bra. Tanken är att få bort svetten från kroppen för att hålla sig torr. Det är alltså ingen bra idé att klä på sig många lager och använda bomull närmast kroppen.

Läs mer!

Fettförbränning/ Viktminskning

Termerna "viktminskning" och "fettförbränning" har helt olika betydelse och du måste veta skillnaden om du vill gå ner i vikt eller förlora fett effektivt och hälsosamt.

Läs mer!

Tränar du mycket eller funderar på att börja?

Här hittar du 10st tips på hur du kan öka din förbränning.. Läs mer


Roligt om kalorier

Vi har bantningsmetoden för dig som snabbt vill gå ner i vikt. Denna metod är inte testad ännu men jag har hört att den fungerar?! Läs mer